Ris a la mandel

Ris a la mandel
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Den danske varianten av riskrem. Med ingredienser som marsipan og kirsebær kan desserten kalles eksklusiv. Nyt den!

Ingredienser

  • 500 g risgrøt
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g mandler skåldede
  • 70 g marsipan grov
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 dl kirsebærsaft
  • 1 ss potetmel
  • 0,5 boks hermetiske kirsebær
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

  1. 1. Pisk kremfløten stiv. Bland inn grøt til riskremen har fått ønsket konsistens. Splitt vaniljestangen, og skrap ut frøene. Tilsett disse i kremen.
  2. 2. Riv marsipan på et rivjern. Hakk skåldede mandler grovt. Tilsett begge deler i kremen.
  3. 3. Lag en jevning av litt av saften og potetmelet. Ha resten av ingrediensene til sausen i kjele, og kok opp. Ta kjelen av platen, og rør inn jevningen.