Ris a la mandel

Ris a la mandel

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 500 g risgrøt
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g mandler skåldede
  • 70 g marsipan grov
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 dl kirsebærsaft
  • 1 ss potetmel
  • 0,5 boks hermetiske kirsebær
  • 2 ss sukker
Den danske varianten av riskrem. Med ingredienser som marsipan og kirsebær kan desserten kalles eksklusiv. Nyt den!

Slik gjør du

  1. Pisk kremfløten stiv. Bland inn grøt til riskremen har fått ønsket konsistens. Splitt vaniljestangen, og skrap ut frøene. Tilsett disse i kremen.
  2. Riv marsipan på et rivjern. Hakk skåldede mandler grovt. Tilsett begge deler i kremen.
  3. Lag en jevning av litt av saften og potetmelet. Ha resten av ingrediensene til sausen i kjele, og kok opp. Ta kjelen av platen, og rør inn jevningen.