Rippli fra Sveits

Rippli fra Sveits

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 800 g sommerkoteletter
  • 1 ss margarin
  • 100 g bacon i biter
  • 2 stk løk , hakket
  • 1 båt hvitløk , hakket
  • 300 g hodekål i strimler
  • 200 g knollselleri (sellerirot) i biter
  • 250 g gulrot i skiver
  • 500 g potet i skiver
  • 1 ts tørket timian
  • 0,5 ts pepper
  • 1 dl hvitvin
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomater
Rippli betyr kotelettkam fra gris. I området rundt Bern, serveres rippli med bacon, bønner og poteter. En pannerett med mye smak.

Slik gjør du

  1. 1. Stek bacon, løk og hvitløk i en stekepanne og la det steke litt.
  2. Tilsett kål, selleri, gulrot og poteter. Legg over et lokk og la det dampe til kålen er mør. Krydre med timian og pepper.
  3. Legg kotelettene opp på grønnsakene og hell over vin (eller eplemost) og buljong. La det småkoke i ca. 1 time.
  4. Ha i tomatene og la det koke i 10 minutter til.