Rekesmørbrød

Rekesmørbrød
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Et deilig rekesmørbrød passer godt til frokost, lunsj eller på koldtbord, og er lett å lage.

Ingredienser

  • 300 g reker, uten skall

Dressing:

  • 4 ss majones
  • 2 ss crème fraîche
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,3 ts sennep
  • 1 ss rødløk
  • salt
  • kajennepepper

Tilbehør:

  • 8 skiver loff
  • 4 salatblader
  • smør
  • sitronbåter

Slik gjør du

  1. 1. Grovhakk halvparten av rekene og behold resten hele.
  2. 2. Pisk sammen majones og crème fraîche. Smak til med sitronsaft, sennep, salt og kajennepepper.
  3. 3. Rør inn finhakket rødløk og de grovhakkede rekene.
  4. 4. Stek loff i litt smør og avkjøl på tørkepapir. Legg salat på halvparten av loffskivene, fordel dressingen over og ha de hele rekene på toppen. Legg de andre loffskivene over.
  5. 5. Server med sitronbåter ved siden av, og gjerne litt frisk dill på toppen.