Rekesmørbrød

Rekesmørbrød

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 300 g reker, uten skall

Dressing:

  • 4 ss majones
  • 2 ss crème fraîche
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,3 ts sennep
  • 1 ss rødløk
  • salt
  • kajennepepper

Tilbehør:

  • 8 skiver loff
  • 4 salatblader
  • smør
  • sitronbåter
Et deilig rekesmørbrød passer godt til frokost, lunsj eller på koldtbord, og er lett å lage.

Slik gjør du

  1. Grovhakk halvparten av rekene og behold resten hele.
  2. Pisk sammen majones og crème fraîche. Smak til med sitronsaft, sennep, salt og kajennepepper.
  3. Rør inn finhakket rødløk og de grovhakkede rekene.
  4. Stek loff i litt smør og avkjøl på tørkepapir. Legg salat på halvparten av loffskivene, fordel dressingen over og ha de hele rekene på toppen. Legg de andre loffskivene over.
  5. Server med sitronbåter ved siden av, og gjerne litt frisk dill på toppen.