Rekeburger

Rekeburger

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 400 g reker, uten skall
  • 3 ss griljermel
  • 3 ss matfløte
  • 1 ss vann
  • 1 løk
  • 1 egg
  • 1 ss smør
  • salt og pepper

Dressing:

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl dill
  • 0,5 sitron
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majones
  • 2 ss sennep, søt
  • 1 krm sukker
  • salt og pepper

Tilbehør:

  • 4 burgerbrød
  • 4 salatblader
  • 0,5 agurk
  • 1 rødløk
Gi fiskeburgeren en ny vri med reker istedenfor fisk. I denne oppskriften finner du også en dressing som passer utmerket.

Slik gjør du

  1. Hakk rekene. Bland griljermel, matfløte og vann, og la svelle litt.
  2. Finhakk løk, og bland med reker, egg, litt salt og pepper. Rør sammen de to blandingene, og form én burger per porsjon.
  3. Stek hver burger i smør i ca. 2 minutter på hver side. Snu dem forsiktig så de ikke faller sammen.
  4. Finhakk hvitløk og dill, og press saften og riv skallet av sitron.
  5. Bland sammen alt til dressingen og smak til med salt og pepper.
  6. Server rekerburger i burgerbrød med dressing, salat, agurk og rødløk.