Quiche med spekeskinke

Quiche med spekeskinke
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Quiche eller pai er deilig mat som kan varieres på mange måter, og som passer i de aller fleste sammenhenger. Den smaker best varm eller lun, men egner seg også kald, for eksempel til lunsj neste dag.

Ingredienser

Paibunn:

  • 200 g hvetemel
  • 125 g smør
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 1 grønn squash
  • 100 g spekeskinke
  • 2 vårløker
  • 1 rødløk
  • 1 ss margarin til steking
  • 6 soltørkede tomater
  • 5 egg
  • 2 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
  • 50 g revet jarlsberg
  • 4 ss revet parmesan

Slik gjør du

  1. 1. Smuldre smøret i melet, tilsett vannet og elt raskt sammen til en fast deig. Bruk gjerne en matprosessor. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet i 20–30 minutter.
  2. 2. Kjevle ut deigen og klem den ut i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt noen minutter.
  3. 3. Forvarm ovnen til 200°C. Stek paiskallet i ca. 10 minutter, eller til det begynner å få farge.
  4. 4. Smelt margarinen i en stekepanne. Klem ut så mye væske som mulig av squashen, og fres den raskt sammen med vårløk, løk, strimlet spekeskinke og soltørkede tomater. Fordel fyllet i paiskallet.
  5. 5. Visp sammen egg, melk, fløte, salt og pepper og hell over. Dryss over osten til slutt.
  6. 6. Stek paien på nederste rille i stekeovnen ved i 25-30 minutter eller til paien har fått gyllen farge.
  7. Pynt gjerne med friske urter og server med en god salat.