Potetlapper

Potetlapper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 200 g kokte poteter
  • 0,5 ts salt
  • 2 egg
  • 0,8 dl melk
  • 1 dl finbakstmel
  • 2 ss smør til steking
Potetlapper er kjempeenkle å lage, og kan brukes til veldig mye. Til frokost, lunsj, middag, som kake, niste og nattmat. Og på lappen kan man ha akkurat det man måtte like av pålegg.

Slik gjør du

  1. Riv skrelte kokte poteter grovt. Bland i salt, egg og melk. Rør ned melet og bland til en røre uten klumper. Varm opp en stekepanne til middels varme. Ha i litt smør. Bruk ca. 1/2 dl røre til hver lapp. Stekes et par minutter på hver side.
  2. Potetlapper kan brukes til det meste. Til frokost, lunsj, middag, niste og nattmat. Og på lappene kan man ha akkurat det man måtte like; skinke, syltetøy, ost, rømme, kaviar, osv.