Potetlapper

Potetlapper
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Potetlapper er kjempeenkle å lage, og kan brukes til veldig mye. Til frokost, lunsj, middag, som kake, niste og nattmat. Og på lappen kan man ha akkurat det man måtte like av pålegg.

Ingredienser

  • 200 g kokte poteter
  • 0,5 ts salt
  • 2 egg
  • 0,8 dl melk
  • 1 dl finbakstmel
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du

  1. 1. Riv skrelte kokte poteter grovt. Bland i salt, egg og melk. Rør ned melet og bland til en røre uten klumper. Varm opp en stekepanne til middels varme. Ha i litt smør. Bruk ca. 1/2 dl røre til hver lapp. Stekes et par minutter på hver side.
  2. 2. Potetlapper kan brukes til det meste. Til frokost, lunsj, middag, niste og nattmat. Og på lappene kan man ha akkurat det man måtte like; skinke, syltetøy, ost, rømme, kaviar, osv.