Poteter i slåbrok

Poteter i slåbrok

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 10 skive parmaskinke
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts havsalt
  • 0,5 ts pepper nykvernet
  • 10 blad frisk basilikum
  • 10 stk cherrytomat, rød
  • 50 g parmesan høvlet
Poteter surret i deilig parmaskinke med olivenolje, cherrytomater og parmesanost! En lekkerbisken som alle vil elske. Serveres f.eks. som en smårett eller til tapas.

Slik gjør du

  1. Damp potetene møre og pakk dem inn i skiver av parmaskinke.
  2. Legg potetene over i et ildfast fat, hell over olivenolje før de stekes i stekeovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. Snu dem et par ganger. Smak til med salt og pepper.
  3. Anrett potetene på et serveringsfat sammen med halve cherrytomater, høvlet parmesan og friske basilikumblader til pynt. Drypp gjerne over litt av oljen fra stekeformen.
  4. Server godt brød ved siden av.