Poteter i slåbrok

Poteter i slåbrok
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Poteter surret i deilig parmaskinke med olivenolje, cherrytomater og parmesanost! En lekkerbisken som alle vil elske. Serveres f.eks. som en smårett eller til tapas.

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 10 skive parmaskinke
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts havsalt
  • 0,5 ts pepper nykvernet
  • 10 blad frisk basilikum
  • 10 stk cherrytomat, rød
  • 50 g parmesan høvlet

Slik gjør du

  1. 1. Damp potetene møre og pakk dem inn i skiver av parmaskinke.
  2. 2. Legg potetene over i et ildfast fat, hell over olivenolje før de stekes i stekeovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. Snu dem et par ganger. Smak til med salt og pepper.
  3. 3. Anrett potetene på et serveringsfat sammen med halve cherrytomater, høvlet parmesan og friske basilikumblader til pynt. Drypp gjerne over litt av oljen fra stekeformen.
  4. Server godt brød ved siden av.