Ingredienser
Hasselbackpoteter er litt annerledes enn vanlig bakte poteter. Du kan krydre med det krydderet du best liker eller hakke den krydderurten du helst vil ha på. Her har vi brukt kruspersille. Noen liker også å ha litt reven hvitost på toppen på slutten av steketiden.
Fremgangsmåte
-
Skrell potetene og skjær dem i skiver, men ikke helt igjennom. Legg potetene f.eks. mellom skaftene på to tresleiver når du skal skjære dem, da skjærer du ikke helt igjennom.
-
Ha potetene i en ildfast form. Pensle dem med smeltet smør og krydre med salt og pepper etter smak.
-
Stek dem i ovn på 220°C i ca. 20 minutter. Men vurder størrelsen; jo større poteter - jo lengre steketid.
-
Ta ut formen og pensle på mer smør. Stek videre i ca. 20 minutter eller til potetene er møre med en sprø og gyllen farge.
-
Dryss over hakket kruspersille og gjerne litt reven parmesan eller annen ost om du ønsker det rett før servering