Pizza fire årstider

Pizza fire årstider

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 10 skive spekeskinke
  • 0,5 stk gjær
  • 3 dl vann lunkent
  • 8 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss olje
  • 6 stk frisk sjampinjong
  • 8 stk sorte oliven
  • 2 ss parmesan nyrevet
  • 4 dl hvitost revet
  • 1,5 dl tomatpuré
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 2 ts frisk oregano hakket
  • 1 ss frisk basilikum hakket
Artisjokker for våren, oliven for sommeren, sopp for høsten og skinke for vinteren.

Slik gjør du

  1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse.
  2. Bland sammen tomatpuré, finhakket hvitløk, oregano og basilikum.
  3. Kjevle deigen ut på stekebrettet og smør pizzasausen over. Fordel fyllet på pizzabunnen og strø osten over, legg spekeskinkeskivene på til slutt. Stek på 225° C i ca. 20 minutter.