Mormors beste Skinkestek

Mormors beste Skinkestek
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Søndagsmiddagen hos mor eller bestemor? En tradisjonell skinkestek. Gjør din egen vri og server med ovnsbakt løk, aprikos og en saus med smak av aprikossyltetøy.

Ingredienser

  • 1 kg skinkestek uten ben
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 5 dl vann
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk løk

Slik gjør du

  1. 1. Gni steken inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer. Gulrøtter og løk renses, deles i store biter og legges i en form sammen med steken. Tilsett ca. 1/2 liter varmt vann. (Dette blir kraft til sausen).
  2. 2.  Sett steken i forvarmet ovn ved 125° C. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76° C etter ca. 1 1/2 time. Bruk evt. grillen til slutt for å få sprø svor.
  3. 3. Sil kaften og spar den til sausen. La steken hvile mens sausen lages.
  4. Server med f.eks. sukkererter, ovnsbakt løk, aprikos og en saus tilsmakt med litt aprikossyltetøy.