Kyllingfilet med gratinerte rotgrønnsaker

Kyllingfilet med gratinerte rotgrønnsaker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter
  • 2 ss flytende margarin
  • 3 gulrøtter
  • 2 persillerøtter
  • 2 skiver sellerirot
  • 100 g revet parmesan
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Søte rotgrønnsaker, sprøtt ostedekke og saftig kylling i ovn er en topp kombinasjon! Som en variasjon kan poteter også bakes sammen med rotgrønnsakene.

Slik gjør du

  1. Skrell rotgrønnsakene og skjær dem i grove strimler. Ha olje i en ildfast form og legg over grønnsakene. Dryss over parmesan, oregano, salt og pepper. Bland alt godt. Sett formen midt i ovnen på 225 °C og stek i 20-25 minutter.
  2. Brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side. Ha på salt og pepper.
  3. Legg kyllingfiletene på toppen rotgrønnsakene i ovnen de siste 10 minuttene av steketiden.
  4. Server med brød.