Kyllingconfit

Kyllingconfit
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
Å confisere betyr å koke i fett og er en gammel, tradisjonsrik konserveringsmetode fra Frankrike. Ofte ble confiten laget tidlig på høsten og så tatt fram og servert til jul. tilberedt slik blir kjøttet holdbart i opptil et halvt år.

Ingredienser

  • 6 stk kyllinglår naturell
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,3 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 krm malt nellik
  • 0,3 ts tørket timian (smuldret)
  • 1 stk laurbærblad knust
  • 8 ss salt
  • 1 stk hvitløk i båter
  • 1,5 kg smør

Slik gjør du

  1. 1. Bland krydder og salt og gni det inn i kyllinglårene. Legg lårene i en kjele og dryss over saltblandingen. Sett kaldt over natten.
  2. 2. Skyll av saltblandingen og tørk lårene godt. Rengjør kjelen og legg i lårene og hvitløken.
  3. 3. Smelt smøret og la det stå i ro til bunnfallet har lagt seg. Hell smøret over lårene til de er helt dekket. Sett formen midt i ovnen og stek ved 135 °C i 2-2 1/2 time til hvitløkbåtene begynner å få farge. Avkjøl lårene til de kan flyttes over i en ønsket beholder.
  4. 4. Sil smøret over lårene slik at de dekkes med et 2 cm. tykt lag. Avkjøl helt og oppbevar kaldt og mørkt.
  5. Tips til servering:
  6. Varm kyllinglårene i stekepanne eller i ovn, og server dem som forrett med ovnsbakte grønnsaker og en god dressing, eller som hovedrett med potetmos med oliven og ristete cherrytomater.