Kokt torsk med gulrotstuing og bacon

Kokt torsk med gulrotstuing og bacon

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 700 g torskefilet uten skinn og bein
  • 1 l vann
  • 1 ss salt
  • 100 g bacon
  • Gulrotstuing:
  • 5 stk gulrot
  • 1 ss flytende margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,3 ts hvit pepper
  • Tilbehør:
  • Poteter
Denne oppskriften med torsk er en klassiker som aldri går av mote. Med gulrotstuing ved siden av og knasende bacon på toppen er dette en tradisjonsrik rett for hele familien.

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i serveringsstykker.
  2. Kok opp vann med salt, legg i fisken og gi den et oppkok.
  3. skru ned varmen og la fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 10 minutter.
  4. Stek bacon til det blir sprøtt, i skiver eller treninger.
  5. Gulrotstuing:
  6. Vask, rens og skjær gulrot i terninger.
  7. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.
  8. Sil fra kokevannet.
  9. Lag saus ved  varme flytende margarin i en kasserolle, rør inn hvetemell og spe med melk, litt om gangen.
  10. Rør godt og kok opp mellom hver gang. La sausen småkoke 2-3 minutter.
  11. Rør inn gulrotterningene og smak til med salt og muskat.
  12. Server den nykokte torsken med bacon, gulrotstuing og kokte poteter.