Klassisk rakfisk

Klassisk rakfisk

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt
porsjoner

Ingredienser

  • 300 g rakfisk
  • 4 stk mandelpotet kokte
  • 4 ss seterrømme
  • 0,5 stk rødløk
  • 0,5 stk purre
  • 4 stk lefse
Rakfisk er en gammel norsk mattradisjon som går tilbake til middelalderen. Her får du oppskriften på den klassiske varianten. Passer ypperlig som forrett til julematen.

Slik gjør du

  1. Skjær hodet av fisken. Ta tak i ryggbenet og riv det forsiktig ut. Fjerne skinnet. Skjær filetene i skiver på ca 2 cm bredde. Finhakk rødløk og purre.
  2. Server fisken med potet, rømme, rødløk. purre og lompe. 
  3. OBS. Her er oppskriften beregnet som en forrett, skal du spise rakfisk til hovedrett bør du beregne ca 200 g per porsjon + mer av poteter, rømmer, grønnsaker og lefser.