Kjøttsuppe

Kjøttsuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Hva passer bedre en iskald vinterdag enn glohet kjøttsuppe. Kjøttsuppe kan varieres i det uendelige. Du kan bruke alt av grønnsaker og kjøtt avhengig av sesong, tilgjengelighet, og ikke minst, din smak.

Ingredienser

  • 600 gr lettsaltet lammekjøtt (mørt storfe eller svinekjøtt kan også brukes)
  • 12 dl kjøttbuljong
  • 1 stk blomkål
  • 1 stk pastinakk eller sellerirot
  • 1 stk purre

Slik gjør du

  1. 1. Skjær kjøttet i tynne strimler. Kok opp buljong og legg i kjøttet. La det trekke i ca 5 minutter.
  2. 2. Del blomkål i små buketter, skrell pastinakk og del den i små terninger. Skjær purre i ringer. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke videre i ca 10 minutter.
  3. Server suppen rykende varm med masse godt brød ved siden av.