Julegraut fra Sogn og Fjordane

Julegraut fra Sogn og Fjordane

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels
porsjoner

Ingredienser

  • 4 dl vann
  • 150 g risgrøt (risgryn)
  • 7,5 dl helmelk
  • 2,5 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
Grøt har lange tradisjoner i Sogn og Fjordane både til hverdag og fest. Til jul bytter man ut litt av melken i risengrynsgrøten med fløte for å få en ekstra god julegrøt.

Slik gjør du

  1. Kok opp vannet og rør grynene i. Rør til det koker. Og kok under lokk til vannet er trukket inn.
  2. Spe med melk og kok grøten ferdig.
  3. Samlet koketid ca. 1 time. Smak til med salt.
  4. Oppskrift og bilde fra ”Fjordamat”, Selja Forlag AS 2008