Hønsesuppe som i Provence

Hønsesuppe som i Provence
3 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Her er mye god smak samlet i samme suppe. Husk at du må koke høns for å få den gode hønsekraften og -kjøttet som suppen er laget av.

Ingredienser

  • 1 stk høne kokt
  • 1,5 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0,5 stk appelsin skallet fra
  • 4 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • 0,5 stk purre
  • 1 stk løk
  • 0,5 stk fennikel (kan sløyfes)
  • 2 båt hvitløk
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 2 ss frisk basilikum

Slik gjør du

  1. 1. Rens hønsekjøtt for skinn og ben. Skjær det opp i 2-4 cm store biter.
  2. 2. Kok opp hønsekraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall.
  3. 3. Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløk. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen.
  4. 4. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper. Tilsett hønsekjøttet og la det bli varmt.
  5. Server suppen rykende varm med ferskt brød til.