Grove pannekaker

Grove pannekaker
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Pannekaker med helt eller delvis grovt mel er mer mettende, og tilfører kroppen mer nyttig fiber. Server pannekakene på samme måte som fine middagspannekaker. </p>

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl sammalt hvete, fin
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk

Slik gjør du

  1. 1. Bland mel og salt. Tilsett omtrent halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.
  2. 2. Stek pannekakene på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden.
  3. Pannekakene passer best til middag. Server på samme måte som for pannekaker med fint mel.
  4. Tips: Vil du ha enda litt grovere pannekaker kan du erstatte hele melmengden med grovbakstmel.