Gammeldags eplepai

Gammeldags eplepai
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Med ferdige butterdeigplater kan det ikke bli enklere å lage en deilig eplepai av den gamle sorten.

Ingredienser

  • 2 plate butterdeig
  • 6 stk eple syrlige
  • 3 ss sukker
  • 2 ss rosiner
  • 1 ts malt kanel

Slik gjør du

  1. 1. La butterdeigplatene tine 15 minutter.
  2. 2. Mens butterdeigen tiner, skreller du eplene. Skjær dem i tynne båter. Skjær bort kjernehuset fra hver båt.
  3. 3. Legg eplebåtene etter hverandre i en firkantet form (ca. 18 x 18 cm), som ikke trenger å smøres. Strø på sukker, rosiner og kanel.
  4. 4. Legg deigplatene litt innpå hverandre. Kjevl dem litt akkurat på skjøten, slik at platene fester seg til hverandre.
  5. 5. Sett ovnen på 175 grader C.
  6. 6. Legg deiglokket over eplene. La det hvile i 15 minutter, ellers kan lokket krympe i ovnen. Prikk godt med en gaffel.
  7. 7. Stekes på andre rille nedenfra i ca. 30 minutter.
  8. Server paien med krem, vaniljesaus eller vaniljeis.