Ingredienser
En sikker vinner. Enkel å lage og klar til å settes inn i ovnen i løpet av en halv time.
Fremgangsmåte
-
Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
-
Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
-
Forvarm ovnen til 180 ºC.
-
Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin.
-
Tilsett eggene, et om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
-
Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
-
Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
-
Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen på 180 ºC i ca 50 minutter.
-
Serveres gjerne lun med vispet kremfløte eller vaniljeis.