Foliebakte lammekoteletter

Foliebakte lammekoteletter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten. I denne oppskriften er kulen erstattet med aluminiumsfolie, men prinsippet med å bevare god lukt og smak inne i formen er det samme.

Ingredienser

  • 8 stk lammekotelett evt. delt i to
  • 3 dl olivenolje
  • 1 stk sitron presset
  • 1 ss frisk oregano grovhakket
  • 0,5 ss frisk timian grovhakket
  • 4 båt hvitløk finhakket
  • 1 beger cherrytomat, rød
  • 1 stk grønn squash gul eller
  • 150 g ekte geitost eller pecorino
  • 4 stk laurbærblad
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper grovmalt

Slik gjør du

  1. 1. Legg lammekotelettene i en dobbel plastikkpose, og hell olivenolje over. Tilsett deretter sitronsaft, urter, hvitløk, og pepper. Bland alt godt og la kjøttet marinere i romtemperatur i 2 timer, eller kjølig natten over.
  2. 2. Lag 4 doble aluminiumsflak ca 30x30 cm som små skåler. Fordel kjøttet i de fire formene, dryss over salt.
  3. 3. Kutt squash i terninger, ca 2,5 cm, og legg over kjøttet sammen med tomater. Riv over ost og legg et laurbærblad i hver pakke.
  4. 4. Press folien sammen slik at pakkene er helt tette. Legg de på grillen på middels varme og la det steke ca. 20-30 minutter til kjøttet er mørt og osten er smeltet.
  5. Server med for eksempel hvitløksbaguetter  til. Legg en hvitløksbaguett i dobbelt lag folie og legg den på grillen, ved middels varme. La den ligge ca 5-10 minutter til smøret er smeltet.