Eplepannekake med kanel

Eplepannekake med kanel
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Lag en stor ovnspannekake med epler og rosiner. Dryss over sukker og kanel før servering. Server gjerne med iskrem ved siden av.

Ingredienser

  • 3 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 4 stk egg
  • 2 ss smør smør til steking
  • 6 stk eple
  • 1 dl rosiner
  • 3 ss sukker ca.
  • 2 ts malt kanel

Slik gjør du

  1. 1. Lag pannekakerøre av mel, melk, salt og egg.
  2. 2. Skrell eplene og skjær dem i båter. Legg eplebåtene i en smurt langpanne, 30-40 cm, ha i rosiner og hell over pannekakerøren.
  3. 3. Stek ovnspannekaken ved 225 °C i 25-30 minutter til den har stivnet og fått gulbrun farge.
  4. 4. Ta formen ut av ovnen og dryss over sukker og kanel. Skjær pannekaken i biter før servering.