Ingredienser
Pannekaker og blåbær hører sammen. Her har man tilsatt blåbær i røren i steden for å servere dem ved siden av. Prøv denne varianten med f.eks vaniljeis. Det smaker herlig!
Fremgangsmåte
- Amerikanske blåbærpannekaker
-
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen egg og melk og hell blandingen i melet under omrøring. Rør til røren er glatt. Finriv sitronskallet og tilsett i røren.
-
Varm litt smør i en stor stekepanne. Tilsett ca. 3 ss røre og la den flyte utover. Pannekakene skal være ca. 12 cm i diameter. Dryss blåbær over pannekakene før røren stivner på overflaten. Når røren begynner å stivne snus pannekakene og stekes gylne på den andre siden. Pass på at man ikke har for sterk varme på platen, slik at pannekakene blir rå inni.
-
Pannekakene kan serveres med rømme og sirup. Oppskriften gir ca.14 pannekaker.