Biffstrimler med Tzatziki og greske poteter

Biffstrimler med Tzatziki og greske poteter
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 600 g storfebiff (forslag mørbrad)
  • 2 ss olje

Tzatziki:

  • 3 dl naturell eller gresk yoghurt
  • 1 agurk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 ts salt

Greske poteter:

  • 1 kg potet, kokt
  • 1 rødløk
  • 4 vårløk
  • 1 rød chilli
  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • salt og svart pepper
  • saften av en ½ sitron

Slik gjør du

  1. 1. Skrell og kok potetene til de er møre. Kutt opp løk og chili. Bland med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Del potetene i skiver mens de fortsatt er litt varme og ha over dressingen. La alt trekke noen minutter mens du lager Tzatziki.
  2. 2. Rasp agurk og bland den med finhakket hvitløk og salt. Press ut litt vann og bland det med yoghurt.
  3. 3. Varm 1–2 ss olje i en stekepanne. Brun biffstrimlene på alle sider. Dryss over salt og pepper. La kjøttet hvile litt i pannen og server med greske poteter og Tzatziki.