Bacalao

Bacalao

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

avansert
porsjoner

Ingredienser

  • 400 g klippfisk
  • 600 g potet
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 400 g løk
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk rød chili
  • 2 dl vann
  • 2 dl olivenolje
Bacalao er opprinnelig en portugisisk rett som vi nordmenn også har trykket til våre hjerter. En velsmakende og spenstig gryte med fisk, poteter og tomat som kan serveres såvel til fest som til hverdags.

Slik gjør du

  1. Legg klippfisken i rikelig med vann 1-2 døgn. Skift vannet 1-2 ganger pr. dag.
  2. Rens klippfisken for skinn og bein og del den i små biter. Fiskestykkene legges lagvis i en gryte med rå potetskiver, løkskiver og paprika i strimler.
  3. Bland herm. tomater i, finkuttet chilipepper, vann og olje før det helles over i gryta. La Bacalao-gryta få stå og småkoke 40-50 min.