Avkokt laks

Avkokt laks
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Laks og lykke sydet i laubærblad. Servert med små søte poteter, strålende sitroner, rømme og sprø agurk. Hver bit smaker overskudd!

Ingredienser

Ingredienser:

  • 600 g laksefilet
  • 1 l vann
  • 1 sitron
  • laurbærblad
  • hel sort pepper
  • 1 ts salt
  • 600 g nypoteter eller små poteter
  • 1 dillkvast
  • 300 g lettrømme

Agurksalat:

  • 1,5 agurk
  • 2 ss eddik
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du

  1. 1. Kok opp 1 l vann sammen med noen sitronskiver, laurbærblad, hel svart pepper og 1 ts salt. Legg laksestykkene i vannet og la de småkoke, uten å boble i 8–10 minutter.
  2. 2. Sett gryten til side og la stykkene hvile i kokevannet til de skal serveres. Stykkene kan serveres lun eller kald.
  3. 3. Vask potetene, legg dem i en gryte og dekk potetene med vann. Kok opp og la småkoke i 15–20 minutter, eller til de er myke. Hell av kokevannet og ha litt dill over potetene.
  4. Skjær agurkene i tynne skiver med en skarp kniv eller ostehøvel. Tilsett sukker, ½ ts salt og eddik. Bland godt.
  5. Server laks, poteter og agurksalat med lettrømme og eventuelt et dryss med urter.