Ytrefilet med grillet nektarinsalat

Ytrefilet  med grillet nektarinsalat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Bland frisk salat med grillet frukt. Det gir friskhet og sødme til både kjøtt og fisk.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Brun ytrefiletene raskt på begge sider i en stekepanne. Legg fileten i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer i en av filetene og stek videre i stekeovnen til de når ønsket stekegrad (se informasjon om stekegrad).
Ingefær- og sesamdressing
Visp sammen alle ingrediensene til ingefær- og sesamdressingen.
Grillet nektarinsalat
Del nektarinene i to og fjern steinen. Pensle litt olje på snittflaten. Legg nektarinene med snittflaten ned på en varm grill, og grill til de har fått gylne grillstriper.
Finsnitt sukkererter og aspargesbønner og legg dem i kokende vann i ca. 30 sekunder. Avkjøl i isvann.
Skjær reddikene i tynne skiver. Skjær de grillede nektarinene i mindre biter hvis ønskelig. Anrett alt pent på et passende fat. Dryss over litt sesamfrø, drypp over dressing og pynt med urter eller spirer.
Server ytrefilet med grillet nektarinsalat til.

Tips:

Stekegrader biff: Medium‑rå: 54 °C Medium: 60 °C Gjennomstekt: 70 °C