Wok med strimlet svinekjøtt og grønn chilisaus

Wok med strimlet svinekjøtt og grønn chilisaus

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Dette er mat som smaker godt, men som er enkelt og raskt å lage.

Fremgangsmåte

Start med å lage chilisaus. Finhakk grønn chili, paprika og ingefær. Ha det i en gryte sammen med eddik, sukker og vann. Kok opp og la sausen koke i 5 minutter. Mos den ferdigkokte sausen med en stavmikser og avkjøl.
Stek svinekjøttet på sterk varme i en stekepanne med olje. Snu på kjøttstrimlene med en stekespade. Senk temperaturen når kjøttet er brunet, og la det ettersteke i 8–10 minutter. Ta kjøttet ut av stekepannen og la det hvile.
Ha wokgrønnsakene i stekepannen med stekesjy fra kjøttet og øk temperaturen igjen. Stek grønnsakene i ca. 5 minutter på høy varme mens du rører med en stekespade.
Kok nudlene etter anvisning på pakken.
Server woken med nudler og grønn chilisaus ved siden av.