Wok med laks

Wok med laks

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Laks i wok sammen med grønnsaker er en enkel middagsrett som smaker kjempegodt. Her kan du variere med grønnsaker etter eget ønske.

Fremgangsmåte

Skjær laksen i lange strimler som er ca. 1 cm tykke. Skjær gulrot og løk i tynne skiver, paprika i strimler, og brokkoli og blomkål i små buketter.
Varm olje i en wokpanne eller en stekepanne med litt høy kant og tilsett grønnsakene. Stek grønnsakene sprø på høy varme under stadig omrøring i ca. 2 minutter.
Tilsett sweet chilisaus, rør godt om og sett ned varmen. Legg laksestrimlene over grønnsakene, legg på lokk, og la fisken trekke i ca. 2 minutter.
Server woken med nudler eller ris ved siden av.

Tips:

Grønnsakene i retten kan varieres etter smak og tid på året, friske urter kan tilsettes og sweet chilisaus kan erstattes med soyasaus.