Tyttebærglasert kyllingfilet

Tyttebærglasert kyllingfilet

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Server festfine kyllingfileter med tyttebærglasur, soppsaus og annet smakfullt tilbehør.

Fremgangsmåte

Soppsaus
Ha alt til tyttebærglasuren i en kjele og kok opp. La glasuren koke i ca. 10 minutter til den blir som en tykk saus. Kjør sammen glasuren med en stavmikser eller i en matprosessor.
Legg kyllingfiletene i en ildfast form med et par smørklatter under. Øs godt med tyttebærglasur over kyllingfiletene og stek dem ved 180°C i ca. 15–20 minutter. La filetene hvile noen minutter før servering for at kjøttsaften skal få satt seg. Resten av tyttebærglasuren serveres ved siden av, på samme måte som tyttebærsyltetøy.
Bløtlegg sopp til soppsausen i vann i ca. 30 minutter, ta vare på bløtleggingsvannet. Klem ut fuktigheten av soppen. Fres sopp og løk i smøret. Tilsett melet og spe med varm kraft, bløtleggingsvann og fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft.

Tips:

Server tyttebærglaserte kyllingfileter med rødløk som er surret i balsamico og sukker, grønne erter, stekt sopp, soppsaus og krokettpoteter.