Ingredienser
Server festfine kyllingfileter med tyttebærglasur, soppsaus og annet smakfullt tilbehør.
Fremgangsmåte
- Soppsaus
-
Ha alt til tyttebærglasuren i en kjele og kok opp. La glasuren koke i ca. 10 minutter til den blir som en tykk saus. Kjør sammen glasuren med en stavmikser eller i en matprosessor.
-
Legg kyllingfiletene i en ildfast form med et par smørklatter under. Øs godt med tyttebærglasur over kyllingfiletene og stek dem ved 180°C i ca. 15–20 minutter. La filetene hvile noen minutter før servering for at kjøttsaften skal få satt seg. Resten av tyttebærglasuren serveres ved siden av, på samme måte som tyttebærsyltetøy.
-
Bløtlegg sopp til soppsausen i vann i ca. 30 minutter, ta vare på bløtleggingsvannet. Klem ut fuktigheten av soppen. Fres sopp og løk i smøret. Tilsett melet og spe med varm kraft, bløtleggingsvann og fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft.