Tre deilige sorter Sommerpizza

Tre deilige sorter Sommerpizza

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Pizza er alltid en suksess, også i sommer­varmen. Topp den med dine favoritter eller det du har i kjøleskapet.

Fremgangsmåte

Pizzabunn
Forvarm stekeovnen til 250 °C.
Rør gjæren ut i vannet og tilsett resten av ingrediensene.
Elt deigen i ca. 5 minutter i en kjøkkenmaskin eller for hånd. La den heve til dobbelt størrelse (i ca. 40 minutter).
Del deigen i tre like store emner. Strø mel på bordet og trykk deigemnene ut til tynne pizzabunner. La bunnene etterheve i ca. 10 minutter.
Topp bunnene med saus og ønsket fyll. Stek pizzaene midt i stekeovnen på 250 °C i 10–12 minutter, til bunnen er gyllen og osten har smeltet. Bruk en pizzastein hvis du har, eller legg pizzaen på et bakepapir i en langpanne.
Enkel pizzasaus
Kjør alle ingrediensene med stavmikser eller i en kjøkkenmaskin.

Tips:

Strø parmesan og litt olivenolje over pizzaen etter steking.