Topping salat

Topping salat

Tidsforbruk

< 20 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Dette er en nydelig salat med masse smak som fint kan spises alene eller toppes med stekt bacon, kylling eller reker.

Fremgangsmåte

Stek sjampinjong, mais og løk sammen eller hver for seg og la dem få en fin farge.
Rist pinjekjerner og gresskarkjerner i en tørr stekepanne på middels varme i ca. 2 minutter.
Del salaten i fine biter og del tomater i to. Finsnitt løk og purre eller vårløk.
Legg salat, sjampinjonger, løk og mais sammen med både friske og soltørkede tomater på et fat.
Topp salaten med krutonger, pinje- og gresskarkjerner og revet parmesan. Server fetaost sammen med salaten om ønskelig.
Krutonger
Skjær brødet i passende biter. Finhakk ett fedd hvitløk og bland med 2 ss olivenolje, et par klyper salt (og 1 ss finhakkede urter hvis ønskelig). Stek i panne til brødet er sprøtt.
Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i juni.

Tips:

Denne salaten er perfekt sammen med nystekt brød og en god dressing eller aioli til.