Ingredienser
En enkel pastarett med spennende smaker av soltørkede tomater og fetaost blir et deilig innslag i middagsplanen – denne liker de fleste!
Fremgangsmåte
-
Start med å lage valnøttsalat: Smelt smør i en stekepanne. Ha i valnøtter og kanel, og stek på middels temperatur under omrøring til nøttene er gylne. Ta valnøttene bort fra varmen og avkjøl. Kutt stangselleri i skiver og vårløk i strimler. Skjær avokadoen i biter og del cherrytomatene i to. Riv hjertesalaten i mindre biter og bland den med resten av grønnsakene. Topp salaten med stekte valnøtter.
-
Lag dressing ved å blande olje og eddik. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten.
-
Sil oljen fra de soltørkede tomatene, men ikke kast oljen – den skal brukes videre i retten. Del de soltørkede tomatene i mindre biter og finhakk hvitløken. Varm oljen fra de soltørkede tomatene i en gryte. Ha i finhakket hvitløk og rør om. Ha deretter i soltørkede tomater, fetaost og strimlet spekeskinke. Bland det godt sammen og la det bli gjennomvarmt.
-
Kok tagliatelle etter anvisning på pakken.
-
Bland kokt pasta med ruccola og de soltørkede tomatene og spekeskinken. Dryss raspet parmesan over pastaen, og salt og pepper etter smak. Pynt gjerne med ekstra ruccola.
-
Server pastaen med valnøttsalat til.