Tagliatelle med spekeskinke og soltørkede tomater

Tagliatelle med spekeskinke og soltørkede tomater

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

En enkel pastarett med spennende smaker av soltørkede tomater og fetaost blir et deilig innslag i middagsplanen – denne liker de fleste!

Fremgangsmåte

Start med å lage valnøttsalat: Smelt smør i en stekepanne. Ha i valnøtter og kanel, og stek på middels temperatur under omrøring til nøttene er gylne. Ta valnøttene bort fra varmen og avkjøl. Kutt stangselleri i skiver og vårløk i strimler. Skjær avokadoen i biter og del cherrytomatene i to. Riv hjertesalaten i mindre biter og bland den med resten av grønnsakene. Topp salaten med stekte valnøtter.
Lag dressing ved å blande olje og eddik. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten.
Sil oljen fra de soltørkede tomatene, men ikke kast oljen – den skal brukes videre i retten. Del de soltørkede tomatene i mindre biter og finhakk hvitløken. Varm oljen fra de soltørkede tomatene i en gryte. Ha i finhakket hvitløk og rør om. Ha deretter i soltørkede tomater, fetaost og strimlet spekeskinke. Bland det godt sammen og la det bli gjennomvarmt.
Kok tagliatelle etter anvisning på pakken.
Bland kokt pasta med ruccola og de soltørkede tomatene og speke­skinken. Dryss raspet parmesan over pastaen, og salt og pepper etter smak. Pynt gjerne med ekstra ruccola.
Server pastaen med valnøttsalat til.