Ingredienser
Denne kaken er manges favoritt og er en klassisk 17. mai-kake. Den finner du på de fleste kakebord i festlige lag.
Fremgangsmåte
- Pynt:
-
Bland melis og malte mandler/nøtter. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter. Fyll røren i en form, 24 cm i diameter, og stek ved 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen.
-
Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over svak eller middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne ved et opphold i fryser (ikke hvis bunnen er frossen).
-
Legg bunnen på et serveringsfat. Bre kremen over og form topper i kremen som pynt. En gaffel lager også fint mønster.
-
Smelt kokesjokolade i vannbad. Bre smeltet sjokolade på et plastark for overhead eller på en plastkledd fjel e.l. La sjokoladen stivne, gjerne i fryseboks. Brekk sjokoladen i biter og sett dem som pynt på kaken.