Spicy kjøttgryte med kål

Er du glad i fårikål? Da bør du prøve denne retten. En spicy versjon hvor lam er byttet ut med okse, og pepper er byttet med ingefær, chili og hvitløk.

60+ min
Middels
Spicy kjøttgryte med kål

Slik gjør du

    1. 1
      Tørk kjøttet og skjær det i passende terninger.
    2. 2
      Fres kjøttstykkene i en panne med smør.
    3. 3
      Ha kjøttet over i en kjele og tilsett finkuttet ingefær, hvitløk og løk. Krydre med salt og chilipulver og tilsett ca. 1-1,5 liter vann.
    4. 4
      Kok kjøttet i ca. 1 time til det har blitt mørt.
    5. 5
      Del tomater og hodekål i passelige biter og kok sammen med kjøttet den siste halve timen.
    6. 6
      Vinneroppskrift i Jokers oppskriftskonkurranse i desember.