Stekt ris med grillpølse

Stekt ris med grillpølse

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Stekt ris er en ypperlig måte å få brukt opp ris du har til overs på. Denne enkle oppskriften gir et herlig og mettende måltid med asiatiske smaker.

Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken eller bruk ris fra gårsdagens middag.
Visp eggene og hell dem i en varm stekepanne med 2 ss rapsolje i. Stek til du har en fast omelett, i ca. 3 minutter. Avkjøl omeletten før du deler den i tynne strimler.
Rens vårløken og den kutt i tynne skiver. Del pølsene i terninger (ca. ½ cm).
Varm opp en wokpanne eller en stor stekepanne med 2 ss rapsolje i. Fres pølseterningene, soppen og ca. halvparten av vårløken. Tilsett ris etter 2 minutter, rør godt om.
Sil væsken fra maisen. Bland mais og erter inn i risen. Tilsett saus, og smak til med salt og pepper. Senk varmen og ha i strimlet omelett.
Dryss resten av vårløken over retten, og server med det samme, gjerne med ekstra soyasaus til.

Tips:

*Kokt ris må settes i kjøleskapet med en gang den er avkjølt. Da er det trygt å bruke risen neste dag.