Stekt ørret med deilig tilbehør

Stekt ørret med deilig tilbehør

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Stekt ørret med forskjellig tilbehør er en super middag som passer for både store og små – her kan alle ta det de liker. Her får du mangosalsa, purre- og druesalat, kokte poteter og revet gulrot og sukkererter.

Fremgangsmåte

Krydre ørreten med salt og sitronpepper.
Skjær mango i små terninger og bland det sammen med finsnittet chili, limesaft og litt hakket koriander.
Del druene og finsnitt purren (ev. vårløk). Rør sammen majones og yoghurt, smak til med noen dråper sitronsaft og en klype sukker og bland druer og purre sammen med dressingen.
Riv gulroten. Rens og skjær sukkerertene i tynne strimler. Bland gulrot og sukkererter sammen med en god skvis sitronsaft og noen dråper olivenolje.
Stek ørreten i en varm stekepanne med litt olje. Stek til ørreten har fått fin farge på begge sider, men fortsatt har en saftig kjerne.
Server stekt ørret med mangosalsa, purre og druesalat, revet gulrot og sukkererter og kokte poteter.
Denne retten inneholder ca. 450 g grønt.