Ingredienser
Stekt ørret med forskjellig tilbehør er en super middag som passer for både store og små – her kan alle ta det de liker. Her får du mangosalsa, purre- og druesalat, kokte poteter og revet gulrot og sukkererter.
Fremgangsmåte
-
Krydre ørreten med salt og sitronpepper.
-
Skjær mango i små terninger og bland det sammen med finsnittet chili, limesaft og litt hakket koriander.
-
Del druene og finsnitt purren (ev. vårløk). Rør sammen majones og yoghurt, smak til med noen dråper sitronsaft og en klype sukker og bland druer og purre sammen med dressingen.
-
Riv gulroten. Rens og skjær sukkerertene i tynne strimler. Bland gulrot og sukkererter sammen med en god skvis sitronsaft og noen dråper olivenolje.
-
Stek ørreten i en varm stekepanne med litt olje. Stek til ørreten har fått fin farge på begge sider, men fortsatt har en saftig kjerne.
-
Server stekt ørret med mangosalsa, purre og druesalat, revet gulrot og sukkererter og kokte poteter.
-
Denne retten inneholder ca. 450 g grønt.