Spanskinspirert fiskepudding med reker

Spanskinspirert fiskepudding med reker

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Med enkle grep kan hverdagslige ingredienser forvandles til spennende retter! Her har vi tilberedt fiskepuddingen på en måte du kanskje ikke har tenkt på før.

Fremgangsmåte

Start med å lage majones. Bruk stavmikser og en beholder som passer til mikseren. Ha egg, hvitløk, sennep, sitronsaft og salt i beholderen. Plasser stavmikseren i bunnen av beholderen før du starter den. La stavmikseren gå litt i bunnen og dra den sakte oppover, bland det forsiktig sammen til det er lyst og tykt. Ha i olje mens du fortsetter å vispe, men tilsett bare litt olje om gangen. Pass hele tiden på at majonesen er glatt før mer olje tilsettes. Sett majonesen kaldt frem til den skal brukes.
Finsnitt purreløken og stek den i litt olje til purren får litt farge. Avkjøl purreløken mens du river fiskepuddingen på et rivjern (bruk eventuelt mandolin til å dele fiskepuddingen i staver). Rens paprika og tomat for frø, og kutt det i små biter. Grovhakk det ene egget.
Bland reker, fiskepudding, purre, paprika, tomat og grovhakket egg forsiktig med majonesen. Smak til med finhakket persille og gressløk, kayennepepper, sitronsaft, salt og pepper. Dander blandingen på salatblader. Riv det andre egget over. Pynt med Tabasco og gressløk.
Patatas bravas:
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Del paprikaen i to og fjern frøene og stilken. Kutt løken i båter, og hakk chilien og hvitløken. Legg paprika, løk, chili, hvitløk og hele tomater i en ildfast form. Vask potetene og bland dem med olje. Krydre med salt og pepper. Ha potetene i en langpanne og sett den ildfaste formen med grønnsakene til sausen ved siden av.
Stek potetene og grønnsakene i ovnen i 20–30 minutter, snu potetene underveis. Ha grønnsakene over i en blender og kjør det til en glatt saus. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over potetene og server.