Spagetti med grønnkålpesto

Spagetti med grønnkålpesto

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Grønnkål er en fantastisk grønnsak, som stortrives i vår norske natur. I en herlig grønn pesto blir den perfekt til hjemmelaget pasta. Servert med bakte tomater og fersk mozzarella blir dette skikkelig kosemat.

Fremgangsmåte

Bakte cherrytomater:
Del tomatene i 2 og legg dem over i en ildfast form sammen med hvitløk og timian. Vend rundt på tomatene slik at de får en glinsende overflate. Dryss over salt og sukker, og sett den ildfaste formen inn i stekeovn på 125°C i ca. 1 time.
Grønnkålpesto:
Kok opp vann i en middelsstor kjele. Forvell grønnkål og hvitløk i 2-3 minutter, slik at kålen får en fin grønn farge. Hell av kokevannet og skyll kålen raskt i kaldt vann. Klem ut overflødig vann, og ha kål og hvitløk over i en foodprossesor sammen med olje. Kjør maskinen til kålen er helt finhakket. Ha i revet ost og pinjekjerner, og kjør blandingen raskt sammen. Smak til med salt og pepper.
Kok opp en stor kjele med vann. Ha i salt og kok spagettien til den er al dente, i ca. 2 minutter. Hell av kokevannet og vend inn grønnkålpesto. Bruker du ferdigkjøpt fersk spagetti, følg anvisningen på pakken.
Anrett spagettien på et stort fat. Legg på bakte cherrytomater, ruccula og fersk mozzarella revet i grove biter. Krydre gjerne med en god olivenolje og nykvernet sort pepper før servering.

Tips:

Følg oppskriften på Hjemmelaget pasta Ønsker du en enklere variant, kan du bruke fersk spagetti i stedet.