Lettlagde fastelavnsboller
Med bakemiks kan du enkelt bake deilige, saftige fastelavnsboller. Fyll bollene med syltetøy og krem, og topp med melisdryss.
60+ min
Enkel
Tips!
Du kan også erstatte krem og melis med vaniljekrem og sjokoladedryss på noen av bollene.
Slik gjør du
- 1Lag bolledeigen etter anvisning på posen.
- 2La deigen hvile i 10 minutter før du ruller den ut til en pølse. Del deigpølsen i ca. 20 emner og form til boller. Plasser bollene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk brettet med et kjøkkenhåndkle og hev bollene på et lunt sted i 45–60 minutter, eller til de har dobbel størrelse.Tips!
Rull ut deigen til en pølse, og del den i ca. 20 emner. Trill ut til boller og plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk brettet med et kjøkkenhåndkle og hev bollene på et lunt sted i ca. 45 minutter, til de har dobbel størrelse.
- 3Stek bollene midt i ovnen på 225 °C i 10 minutter (steketiden kan variere fra ovn til ovn). Avkjøl bollene på rist.
- 4Pisk kremfløte og sukker til krem. Del de avkjølte bollene i to. Ha på syltetøy etter ønske og krem på bunnen, og legg på toppen. Dryss over melis før servering.
- 5Ønsker du å lage fastlavnsbollene fra bunnen av? Klikk her.
- 1