Quiche Lorraine (pai)
Pai er supert både til selskapsservering og til hverdags fordi paiskallet kan stekes ferdig på forhånd. Paien gjøres ferdig og settes i ovnen en snau halvtime før middagen skal være klar. En frisk salat er deilig tilbehør.
60+ min
Vanskelig
Slik gjør du
- 1Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
- 2Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
- 3Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet.
- 4Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet. Dryss over revet ost.
- 5Stek paien videre ved 180 ° i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv.
- 6Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.
- 1