Quiche Lorraine (pai)

Pai er supert både til selskapsservering og til hverdags fordi paiskallet kan stekes ferdig på forhånd. Paien gjøres ferdig og settes i ovnen en snau halvtime før middagen skal være klar. En frisk salat er deilig tilbehør.

60+ min
Vanskelig
Quiche Lorraine (pai)

Slik gjør du

    1. 1
      Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
    2. 2
      Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
    3. 3
      Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet.
    4. 4
      Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet. Dryss over revet ost.
    5. 5
      Stek paien videre ved 180 ° i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv.
    6. 6
      Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.