Fylte sjampinjonger
Nydelig smårett. Kombinasjonen av spekemat og sopp er uslåelig. Lettvint å lage mange når du først er i gang. Passer til kveldskos eller tapas.
20-40 min
Middels
Slik gjør du
- 1Rens sjampinjongene. Vri av stilkene og hakk dem fint.
- 2Skrell og finhakk løken. Surr den sammen med sjampinjongstilkene i olje på middels varme til de blir myke.
- 3Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk, og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.
- 4Fyll sjampinjongene med pølseblandingen og dryss over persille. Pensle en ildfast form med olje og legg sjampinjonghattene i. Stekes ved 200° C i 10 - 12 minutter.
- 5De fylte sjampinjonghattene kan også serveres som en forrett, gjerne sammen med frisk salat.
- 1