Fylte sjampinjonger

Nydelig smårett. Kombinasjonen av spekemat og sopp er uslåelig. Lettvint å lage mange når du først er i gang. Passer til kveldskos eller tapas.

20-40 min
Middels
Fylte sjampinjonger

Slik gjør du

    1. 1
      Rens sjampinjongene. Vri av stilkene og hakk dem fint.
    2. 2
      Skrell og finhakk løken. Surr den sammen med sjampinjongstilkene i olje på middels varme til de blir myke.
    3. 3
      Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk, og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.
    4. 4
      Fyll sjampinjongene med pølseblandingen og dryss over persille. Pensle en ildfast form med olje og legg sjampinjonghattene i. Stekes ved 200° C i 10 - 12 minutter.
    5. 5
      De fylte sjampinjonghattene kan også serveres som en forrett, gjerne sammen med frisk salat.