Ingredienser
Sliders er en liten versjon av burgere. Her er de servert med nystekte og luftige miniburgerbrød og diverse topping. Dette er perfekt å servere som del av et større grillmåltid eller som alternativ til ventepølser.
Fremgangsmåte
-
Varm sliderne i 3–4 minutter på hver side over varm grill. De kan også stekes i ovn på 180 °C i 10–15 minutter.
-
Del de nystekte burgerbrødene i to. Fyll burgeren med det du liker best.
- Ananassalsa:
-
Pensle ananaskivene med litt olje og grill skivene over høy varme på begge sider til ananasen blir pent gyllen. Fjern skallet og skjær ananasen i små biter. Finhakk eller finsnitt rødløk og chili. Bland alt sammen og tilsett limesaft og hakket koriander.
- Miniburgerbrød til 10 stk. sliders:
-
Smelt smøret i en liten kasserolle, tilsett melken og varm blandingen til ca. 25 °C.
-
Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over væsken og rør til gjæren er oppløst. Tilsett olivenolje og alt det tørre. Elt deigen godt sammen til en jevn og smidig deig, i ca. 10–12 minutter. Dekk bollen med plastfilm og et klede over der igjen. La deigen heve til dobbel størrelse.
-
Hell deigen ut på et lett melet bakebord og kna den sammen. Del deigen i 8–10 like store emner og trill ut fine boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Dekk med plastfilm og etterhev brødene i ca. 35 minutter.
-
Varm ovnen til 220 °C.
-
Pensle brødene med egg og dryss over sesamfrø. Stek brødene midt i ovnen i ca. 12 minutter.