Scampi i hvitløk- og chiliolje

Denne klassiske tapasretten med scampi er enkel å lage hjemme og passer perfekt som forrett. Server med litt frisk salat og lune pitabrød til.

20 min
Enkel
Scampi  i hvitløk- og chiliolje

Slik gjør du

    1. 1
      Varm ovnen til 220 grader. Fordel scampiene i to små ildfaste former og dryss over en god klype salt og paprikapulver.
    2. 2
      Finsnitt hvitløk og chili. Juster mengde chili etter ønsket styrke. Varm oljen i en liten panne eller kasserolle, tilsett hvitløk og chili og la det syde et lite minutt (pass på varmen, hvitløken må ikke bli brent – da blir den bitter) til hvitløken begynner å mykne og blir lett gyllen.
    3. 3
      Fordel den varme hvitløk- og chilioljen over scampien og stek videre i ovn i ca. 4 minutter, eller til scampiene har skiftet farge (blitt røde) og oljen er ”fresende” varm.
    4. 4
      Dryss over hakkede urter og server med varme pitabrød og frisk salat.
    5. 5
      Denne retten inneholder ca. 125 g grønnsaker.