Saganaki – Gresk scampi

I det greske kjøkken er «saganaki» betegnelsen på flere ulike retter tilberedt i en liten stekepanne. En av de mest kjente er denne smakfulle scampiretten med tomatsaus og fetaost.

40-60 min
Middels
Saganaki – Gresk scampi

Slik gjør du

    1. 1
      Kok potetene med skall i lettsaltet vann i ca. 15 minutter, eller til potetene
      er gjennomkokte.
    2. 2
      Skjær paprikaen i små terninger. Skrell sjalottløken og kutt den i skiver.
      Varm olje i en stekepanne og fres løken på middels varme til den er myk
      og gyllen. Ha i scampi og fres under omrøring til scampien blir rosa.
      Tilsett hakkede tomater, paprika, sukker, tabascosaus og urter. Skru ned varmen når det koker og la det småkoke i 10 minutter.
    3. 3
      Ha i fetaost og smak til med salt og pepper. Tilsett mer tabascosaus dersom det er ønskelig. Hell til slutt sitronsaft og finrevet sitronskall over scampiene.
    4. 4
      Skrell gulrøttene, del dem i to på langs og kutt i skiver. Del brokkolien i buketter. Kok gulrøttene i 5 minutter og brokkolien i 2 minutter. Sil fra kokevannet.
      Tips!

      Server scampiretten med kokte poteter og grønnsaker. Dryss over
      hakkede friske urter rett før servering.