Paella - Spanias nasjonalrett!
Med en flott og innholdsrik paella er det dekket til en spansk fiesta! Bruk sesongens skalldyr, sett frem skylleboller for fingrene på bordet og nyt.
40-60 min
Vanskelig
Tips!
Paella er en av Spanias nasjonalretter, opprinnelig fra Valencia-distriktet. Det er en veldig populær rett, og tilberedes på mange måter. Ris, safran, kylling og skalldyr er viktige ingredienser.
Slik gjør du
- 1Del kyllingen i 8 biter. Hakk løk, press hvitløk og skjær paprika i strimler. Varm olje i en vid panne. Krydre med salt og pepper og brun kyllingbitene. Ta dem opp.
- 2Fres løk, hvitløk og paprika. Ta det opp. Fres ris i resten av oljen. Ha i safran (gurkemeie), buljong og hvitvin. Småkok ris og kylling ca. 20 minutter.
- 3Damp blåskjell i ca. 5 minutter til de åpner seg. Skrell scampiene og stem dem i litt olje til de får en fin, rosa farge. Rens de fleste rekene, men pynt med noen hele reker og kreps.
- 4Legg alt pent oppå risen og server på store, varme tallerkener. Pynt med frisk timian.
- 1