Paella - Spanias nasjonalrett!

Med en flott og innholdsrik paella er det dekket til en spansk fiesta! Bruk sesongens skalldyr, sett frem skylleboller for fingrene på bordet og nyt.

40-60 min
Vanskelig
Paella - Spanias nasjonalrett!
Tips!

Paella er en av Spanias nasjonalretter, opprinnelig fra Valencia-distriktet. Det er en veldig populær rett, og tilberedes på mange måter. Ris, safran, kylling og skalldyr er viktige ingredienser.

Slik gjør du

    1. 1
      Del kyllingen i 8 biter. Hakk løk, press hvitløk og skjær paprika i strimler. Varm olje i en vid panne. Krydre med salt og pepper og brun kyllingbitene. Ta dem opp.
    2. 2
      Fres løk, hvitløk og paprika. Ta det opp. Fres ris i resten av oljen. Ha i safran (gurkemeie), buljong og hvitvin. Småkok ris og kylling ca. 20 minutter.
    3. 3
      Damp blåskjell i ca. 5 minutter til de åpner seg. Skrell scampiene og stem dem i litt olje til de får en fin, rosa farge. Rens de fleste rekene, men pynt med noen hele reker og kreps.
    4. 4
      Legg alt pent oppå risen og server på store, varme tallerkener. Pynt med frisk timian.