Ingredienser
Denne lekre kaken med sjokolademousse og nøttebunn er enkel å lage før årets nyttårsmiddag. Topp med fersken og server som dessert til store og små!
Fremgangsmåte
-
Pisk sammen sjokolademoussen etter anvisning på pakken og sett den i kjøleskapet.
-
Varm ovnen til 180 grader.
-
Visp eggehviten til det begynner å skumme. Tilsett sukkeret litt etter litt mens det piskes ved middels hastighet. Når alt sukkeret er tilsatt, øker du hastigheten og pisker videre til tykk og blank marengs.
-
Finmal nøttene i en foodprosessor og vend dem inn i marengsen.
-
Hell massen i en godt smurt kakeform.
-
Stek nøttebunnen i ca. 25 minutter og avkjøl bunnen på rist.
-
Løft bunnen over på det fatet den skal serveres på.
-
Spre moussen over nøttebunnen og topp med fersken i passende skiver. Serveres med vaniljesaus.
-
Sjokolademousse på nøttebunn med fersken og vaniljesaus er dessert i en 3-retters nyttårsmeny. Forretten er Skagenrøre på toast med avokado og sitron og Biff med asparges og sjampinjong i peppersaus er hovedrett.