Biff med asparges og sjampinjong i peppersaus

Det er alltid populært med en mør, saftig og smakfull biff – også til nyttårsfeiringen.

40-60 min
Middels
Biff med asparges og sjampinjong i peppersaus

Slik gjør du

    1. 1
      Finhakk sjalottløk og fres den i smør i en liten kjele.
    2. 2
      Tilsett oksekraft og la alt koke sammen. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. (Vil du ha en glatt saus - kjør alt fint med en stavmikser)
    3. 3
      Kok potetene i lettsaltet vann i noen minutter. Ikke la dem bli helt møre.
    4. 4
      Hell vannet av potetene og bak dem i en ildfast form på 200 grader i ca 15 minutter med litt olivenolje og rosmarin.
    5. 5
      Tørk biffene og krydre med salt og pepper. For medium stekt biff (60 °C): Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden. For gjennomstekt biff (70 °C): Stek biffen 1 minutt på hver side på sterk varme og etterstek ca. 4 minutter på hver side over svak varme.
    6. 6
      Mens biffene hviler - del løk i båter og sjampignon i skiver og stek alt gyllent i godt smør.
    7. 7
      Kok asparges i lettsaltet vann i 1-2 minutter, avhengig av tykkelsen. Pass på at den ikke bli overkokt og mister grønnfargen sin.
    8. 8
      Server mør biff, bakte småpoteter og gode grønnsaker med hjemmelaget peppersaus.
    9. 9
      Biff med asparges og sjampinjong i peppersaus er hovedrett i en 3-retters nyttårsmeny. Forretten er Skagenrøre på toast med avokado og sitron og Sjokolademousse på nøttebunn med fersken og vaniljesaus er dessert.