Sitronpasta med ørret

Sitronpasta med ørret

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Kremet pasta med ørret gjør susen! Dette er en enkel og nydelig rett som egner seg like godt både til hverdag og fest.

Fremgangsmåte

Kok opp pastavann og forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft.
Skjær ørretfiletene i biter på ca. 2 x 2 cm. Bland dem med olivenolje, litt av parmesanen, 1 båt presset hvitløk, litt av sitronskallet, salt og pepper.
Del cherrytomatene i to. Ha ørreten og tomatene i en ildfast form som er smurt med smeltet smør.
Når pastavannet har kokt opp, legger du i pastaen. Sett samtidig formen med ørreten og tomatene i ovnen i ca. 10 minutter.
Stek en båt presset hvitløk i olje i 1 minutt og bland i sennep, fløte, crème fraîche, sitronskall og sitronsaft. Kok opp under omrøring og rør inn resten av parmesanen.
Legg tomatene og ørreten i sausen og la det småkoke i 2 minutter.
Rør inn litt persille mot slutten, og topp gjerne med ekstra parmesan og persille.