Sitrongélekake

Sitrongélekake

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Påskekosen når nye høyder med denne deilige ostekaken toppet med frisk sitronkrem.

Fremgangsmåte

Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men reduser vannmengden til 3,5 dl. Når gelépulveret er løst opp, tilsetter du sukker, sitronsaft og revet sitronskall. Rør til sukkeret har løst seg opp og sett blandingen til nedkjølig (den skal bli kald, men ikke stivne).
Kjør kjeksene og smøret sammen til en jevn blanding i en kjøkkenmaskin. Fordel blandingen i en springform (ca. 24 cm i diameter), og trykk det ned i bunnen og ca. ¾ opp på sidene.
Visp kremosten og yoghurten sammen til en glatt røre. Tilsett geléblandingen under omrøring.
Hell ostekremen over bunnen i formen, og sett den i kjøleskapet i ca. 4–5 timer, eller over natten.
Visp kremfløte, melis og sitronskall til krem, og pynt kaken med kremen. Topp gjerne med litt revet sitronskall.

Tips:

Tilsett gul konditorfarge for ekstra fin påskefarge.